Blåkulla nästa

Första vårturen i år blir till den årliga konferencen.

 

 

 

 

Snart bär det av. Väskan packad, kvasten servad och humöret på topp.

 

Om några timmar är det äntligen dags för årets bästa resa. Redan den 1 mars började jag med förberedelserna. Tog fram kvasten från sin gömma längst in i skrubben. Den var lite, om uttrycket tillåts ganska risig. Så jag har sandpapprat den för att vara säker på att inte få några stickor i baken. Sen var det dags för att lacka den med min hemliga bryggd. Skaftets träslag kommer ursprungligen från ett gammalt träd någonstans i världen. Den 27 mars skaffade jag äkta björkris, det också från en speciell plats som jag av säkerhetsskäl inte kan avslöja. Jag vet att det finns nya och modernare kvastar. Prövade en för några år sedan, men den hade inte samma kraft som min gamla hederliga kvast som gått i arv i många, många generationer. Den ska vara fler hundra år gammal.

 

Idag har jag dekorerat riset med vackra fjädrar som också ska skydda mig från eventuella faror. En kaffepanna är alltid bra att ha med sig – men nu förtiden har det blivit modernt med ståltermos, den håller värmen under hela resan, både fram och tillbaka om man så vill. Och så tar den emot stötar om man mot alla odds skulle råka ut för en liten krock med en annan kvast.

Jag får inte glömma att ta med mig det stora påskägget som är fyllt med härliga “Jungfrubröst” till Lucifer, ägget har jag gjort själv och det kommer jag att ha i en läderrem i midjan.

 

Det som jag absolut inte får glömma, det allra viktigaste är mitt häxlegg. Eftersom vårt möte är av högst privat natur är det viktigt att inga falska häxor tar sig in., det är många, många som försöker. 

 

I sagorna sägs det att katten ska följa med, men det är inte sant, honom får man lämna hemma. Han tycker inte om att sitta på kvasten i blåsten, han ligger hellre hemma och myser i sin varma goa korg.

 

Nu slog klockan nyss tre slag och det är dags att börja smyga sig iväg. Jag åker lite tidigare än alla andra. Det har varit fullmåne ett par nätter, men än kan månen lysa starkt. För säkerhetsskull packar jag ner pannlampa och lite andra lampor som kan komma till pass. De får bli min ledsagare i natten tillsammans med stjärnorna om det skulle bli molningt. Jag startar från min balkong eftersom jag då har fri sikt och grannarna inte behöver fundera vad jag sysslar med. Det har regnat idag, men det är ingen fara då jag har en perfekt kvastdräkt för sådana här väderlekar. Aprilväder är ju känt för att vara busigt. Först ska jag ta ett varv över Stockholmsstads gator och se dess landskap av stressade stockholmare, det brukar vara fantastiskt vackert från ovan. Färglada påsar som springer in och ut i butikerna. Jag kommer sen att öka farten, med hjälp av mina brygder kan jag få upp kvasten i 360 kilometer i timmen. Kanske kommer jag att se Gamla Greta från Söders höjder och Agneta från Gamla Stan, men jag åker nog tidigare en dem. Det är helt okej att slå följe, men det betyder otur att språkas vid på resan. Den är till för att mentalt rensa hjärnan och förbereda sig inför de kommande dygnens festligheter.

 

När jag närmar mig Blåkulla, kommer jag att göra mig klar för min speciallandning. Troligtvis kommer det att vara andra häxor som cirklar omkring i luften samtidigt. Och det kommer att låta swisch, swasch under några timmar. När landningen är perfekt genomförd är det dags att fixa till sig lite så att håret inte är alltför knasigt. Jag är både förväntansfull och pirrig, för jag vet ju vad som hände förra gången… Hmmm. Ja nu tänker jag inte berätta mer, för som jag sa detta är en mycket hemligt och privat tillställning. ©

 

Text: Anki Lindström 2010-01-01 (Vissa ändringar från originalet som jag skrev år 2000).

 

Jag hoppas att du får en trevlig och myspysig påsk.

 Och om du ska ut och kvasta så se upp så det inte går för dig som för häxan ovan.

. 

Glada påskhälsningar

Anki

 

Ps. Om du nu skulle få tråkigt så kan du ju kolla på några filmklipp eller höra på musik här på bloggen. Jag har fixat och donat och hoppas att det ska finnas något för alla smaker. Tanken är att det ska vara för både kropp och själ. Ds.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln