Arkiv januari 2009

Archive for Januari, 2009

 

Dags för lite humor

 Januari 21, 2009 at 15:37

 

Nu sitter jag här och försöker lära mig mer om hur det här fungerar. Har lyckats lägga in en filmsnutt. Man lär sig ju nåt nytt varje dag och det är ju det som är så roligt och spännande i livet. Hoppas att denna filmsnutt gör dig glad. Titta under länkar, Blåst.

 Ha det gott.

/Anki

 

Se dig omkring

Januari 19, 2009 at 15:37

 

Tog en härlig promenad härom dagen. Solen sken och strålarna reflekterade så vackert i isskärvorna som låg längst strandkanten. Klirret från isen var behaglig i mina öron, liksom fåglarnas kvittrande. Det var lite känsla av vår, även om det dröjer länge än. Ofta när vi är ute eller vad vi än gör så ser och upplever vi inte det som är omkring oss. Vi går från punkt a till punkt b, stressar, funderar på vad vi måste hinna göra. Livet är det som pågår medan vi gör annat. Kanske har du helt plötsligt slagits av att det finns blad på träden på våren, att blommorna bara finns där, hur kom de dit? Eller på hösten; helt utan förvarning ligger löven på marken, de hade ju nyss blivit röda, om du ens sett det. Kanske har du gått eller åkt samma sträcka många gånger, kanske varje dag under flera år och av någon anledning ser du nått nytt, men det visar sig ha funnits där i många år.  Det här hände mig tidigare och det var så trist. Jag beslutade mig för att faktiskt ”se” och uppleva mina dagar med öppnare ögon. Det blev genast roligare och mer spännande.

 

Idag har flingorna fallit ner och det är lite ljusare. Varje årstid har sin charm det gäller bara att se.

 

Ha en fortsatt fin dag.

 

Glada hälsningar

Anki

 

Skrattets påverkan 1

Januari 12, 2009 at 15:37

 

Att ta medicin är inte roligt, men att ha roligt är medicin. Det har du säkert hört och det är faktiskt sant. Det forskas en hel del på hur skrattet påverkar vår hälsa. Det är mycket som händer i vår kropp när vi skrattar. Kanske har du skrattat så du kiknat någon gång, så att det känns i hela kroppen, från tårna och uppåt. Kanske har det kommit glädjetårar i ögonen. Efteråt har en skön bomullslikande känsla infunnit sig och man känner sig skön, mjuk, mysig och avslappnad. Minst ett par sådana skratt om dagen skulle vi behöva för att få igång hela det inre systemet.

Vid skratt syresätts blodet, ökar de röda blodkropparna, rensas lungorna, masseras de inre organen, sänks blodtrycket. Det sätter även igång endorfinerna (kroppens eget morfin/smärtstillande medel) och du får ett starkare immunförsvar.  Du blir dessutom piggare, orkar mer, blir kreativare och lär dig nya saker bättre.

Visste du att tio minuters gapskratt har samma effekt på det inre i din kropp som tio minuter på en roddmaskin?

Alla dagar känns ju kanske inte alltid toppen. En enkel sak du då kan pröva. Ja varför inte just nu när du ändå sitter här framför din skärm.

Ta ett djupt andetag, låt axlarna falla ner. Börja bara nu att le, överdriv inte, bara le… känner du att det händer något…? Det brukar kännas i hela ansiktet och även ögonen brukar känna av det. Du känner dig kanske lite gladare nu?  Det här kan du göra när som helst. Om det känns stressigt, motigt eller tungt. Det gäller bara att komma ihåg det ;-).

 Skratt smittar och delad glädje är dubbel glädje.  Här kommer några rapporter från datasupporten. Kanske framkallar den också ett leende.

 

DatasupportSupporten: Vad kan jag hjälpa till med?

Kunden: Jag håller på att skriva mitt första mail och jag har skrivit bokstaven a men hur skall jag göra för att få till den lilla cirkeln runtomkring?

Supporten : Är markören fortfarande där?

Kunden: Nej, jag är ensam här.

Och nästa kund kunde inte koppla upp sig.
Supporten: Är du säker på att du använt rätt lösenord?

Kunden: Ja jag såg när min arbetskamrat skrev in det.

Supporten: Kan du säga mig vad lösenordet var?

Kunden: Det var fem små stjärnor.

Supporten: Nu skall vi se hur ditt system ser ut, klicka på ‘den här datorn’

Kunden: Men hur skall jag kunna göra det härifrån?

Kunden till Hewlett Packardsupporten: Min laserskrivare är trasig.

Supporten: Vilken modell har du?

Kunden: Det är en Hewlett Packard.

Supporten: Jo, jag förstår det. Är det en svartvit skrivare?

Kunden: Nej, den är beige

Kunden till Tele2supporten: Jag har köpt internet och vill ha hjälp.

Supporten: Ok, hur långt har du kommit i installationen?

Kunden: Jag har packat upp lådan med internetet i

Supporten: Ok, har du anslutit alla sladdar och slagit på datorn?

Kunden: Slagit på datorn? Jag har ingen dator, jag har köpt internet.

Kunden: Datorn hänger sig hela tiden.

Supporten: Har du många fönster öppna?

Kunden: Nej, men dörren står lite på glänt.

 

 

Hoppas att du får en fortsatt bra dag. 

/Anki

 

 

Premiär

Januari 9, 2009 at 15:37

 

Ja då sitter jag här och skapar min första blogg. Det ska bli kul, intressant och spännande då det här är ett helt nytt sätt för mig att konversera på. Jag vet inte hur det kommer att se ut när det kommer ut på sidan, så ni får ha lite överseende med mig tills jag lärt mig alla knappar och funktoner här.

 

Jag är skratt- & livsinspiratör och kommer att skriva om de senaste rönen inom bland annat skrattforskningen som pågår just nu och annat intressant som handlar om vår hälsa. Inspirerande tips, kanske nån historia eller annat som jag vill dela med mig av. Det kommer att var lite olika teman varje gång. Jag kommer kanske att överraska er.

Vår vardag är ofta stressig och fylld av en massa måsten. Klockan är för trång och vi glömmer kanske bort det som är viktigt utanför våra jobb.

Alla ”måsten” tar energi. Ett sätt är att göra det tråkiga fort, så behöver det inte ta energi och kraft. Allt ”måste” inte göras hela tiden. Det är kanske inte hela världen om vissa saker inte blir gjorda just då, om det inte går ut över någon annan förstås.

Varje dag har minst en ljusglimt, en främlings leende eller som just nu när jag sitter här och skriver känner solens varma strålar på min axel.

 

Tanken är att jag kommer att skriva minst en gång i veckan. Titta gärna in igen.

 

Glada hälsningar

 

 Anki

Etiketter: januari 2009

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln