Arkiv juni 2009

Archive for Juni, 2009

 

Ta fram barnet inom dig

Juni 10, 2009 at 15:37

 

Ute är det lite blött, sommaren tycks vara svårflirtad i år. Kanske är det så här nu bara för att sommaren kommer att vara varmare och längre än vanligt, vi får väl hoppas det. Inte ska vi deppa för det, vi kan ju fortfarande umgås och tända ljus och ha det mysigt även om det blir inom hus.

Jag hörde att Kalle Anka fyllde 75 år igår, det är värt att fira i flera dagar. Vi är nog ganska många som växt upp med denna knasiga anka. Han har roat flera genetationer och han verkar passa alla åldrar. Jag har skrattar mycket med Kalle och hans vänner, såväl i tidningsform som i tecknade filmer. Han har en hel drös med släktingar, det vet vi väl alla, men att de var så många. Här är Kalles säktträd.

 kalle-ankas-slakttrad.jpg

 Vi blir faktiskt inte för gamla för serier, även om vissa anser det. Det finns en mängd vuxenserier. I dagstidningarna varjedag finner du seriestrippar, de kan vara en bra start på mornarna.  Själv så köper jag Hälge varje månad. Det finns ju även gästserier där, de läser jag först och spar Hälge till sist. Det är en rolig halvtimme, med många skratt. Det handlar om en älg som bor i skogen i Avliden, han umgås med de andra djuren, aktar sig för jägarna under hösten, busar med dem resten av året. Ja, jag tror faktiskt att det är lite så att vara älg, hihi.  

halge.jpg

 

 Serier är lite underskattat, ge dem en chans. De sprider lite glädje omkring sig. Så glöm inte att titta på seriestripparna i morgondagens tidning.

 

sv_fruntimret_ani.gif

ur Lilla fruntimret av Gunilla Dahlgren.

 

Andra serier, 91;an Karlsson, Kronblom, Elivs, Dilbert, Kalle & Hobbe, mfl, se seriefiguerer på wikipedia,se .

Önskar dig en fortsatt bra dag.

/Anki

 

P.s Det kan bli ett uppehåll till nästa gång jag skriver då sommaren kommer att vara full av olika saker. Men se dig gärna omkring under kategorierna så länge. Hoppas du får många skratt i sommar. D.s

 

 

Idag är det den Internationella Knäppskalle-Dagen

Juni 5, 2009 at 15:37

 

konst-21-dansant.gif  

 

Passa på och gör något knasigt, som glädjer dig och andra… idag på Internationella Knäpp-skalle dagen. Visste du att den ens fanns? Det gjorde inte jag, men å andra sidan är jag rätt knasig i vanliga fall, hihihi. 

 

Dagens meddelande är:

 Livet är kort, bryt reglerna, glöm snabbt, kissa långsamt, älska innerligt, skratta okontrollerbart och ångra aldrig något som fått dig att le…

 

…och vem sa att man inte får leka med maten…

konst-1.jpg

 

konst-2.jpg

 

 konst-3.jpg

 

konst-4.jpg

 

 konst-5.jpg

 

konst-6.jpg

 

konst-7.jpg

 

konst-8.jpg

 

konst-9.jpg

 

 konst-10.jpg

 

konst-11.jpg

 

konst-12.jpg

 

konst-13.jpg

 

konst-14.jpg

 

konst-15.jpg

 

konst-16.jpg

 

konst-17.jpg

 

konst-18.jpg

 

konst-19.jpg Källa: http://smg.photobucket.com/albums

 

 Kanske något att praktisera i helgen om det fortsätter att rinna vatten från himlen?

 Sprid solsken runt dig, du är helt speciell. 

 Om du spenderar varje sekund med att vara arg, uppretad eller arg så är det en hel minut full av lycka du aldrig kommer få tillbaka.

Önskar dig en trevlig helg.

/Anki

 

Det är aldrig försent!

Juni 2, 2009 at 15:37

 

Hörde nyss Susan Boyle tvåan i Brittiska talang på radion. Det är helt fantastiskt att en människa bara dyker upp från ingenstans med den rösten. Se och hör henne under kategorin musik.

 När jag hörde henne första gången tänkte jag, var har hon gömt sig. Nu fick jag förklaringen i Lotta Bromés radioprogram, hon har hjälpt sin sjuka mamma i alla år, men när hon dog förra året så såg hon antagligen en ny möjlighet och anmälde sig till talang. Det är inte bara modigt, det är urmodigt och ett bevis på att det absolut aldrig är försent att förverkliga sina drömmar.

 Vi kan alla bli vad vi vill bara vi bestämmer oss och jobbar på att bli bra och bättre på det vi vill. Varje dag är ny så det är bra att sätta igång. Varför inte redan i morgon?

 Ha en fortsatt bra dag och skriv ner vad du verkligen vill och tryck på startknappen och i morgon kan du börja förverkliga din dröm.

 Må så gott.

/Anki

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln