Arkiv maj 2009

Archive for Maj, 2009

 

Förlåtelsedagen

Maj 27, 2009 at 15:37

 

Jag hörde igår att det var Internationella Förlåtelsedagen, intressant tanke, men är vi så dåliga på att säga förlåt att det behövs en egen dag för det?

Det bästa är väl att be om förlåtelse så fort man inser att man sårat eller gjort någon illa. Vi är nog kanske lite dåliga på det ibland, men jag tror också att vi är dåliga på att säga till när vi blir sårade och ledsna. Det är ju vår rätt att säga till om någon är elak, obetänksam eller om vi upplever obehag, ingen av oss är ju direkt någon tankeläsare.

Vi har alla våra ryggsäckar packade med egna erfarenheter även om det inte alltid syns på utsidan. Vi borde vara lite mer snälla mot varandra, för ingen tjänar ju på att vara elak. Det är inte skönt i själen  det skaver en hel del inombords även om vissa inte förstår det. Våga säga förlåt när du märker att det blev fel.

 

Nej fram för snälla dagen varje dag och våga säga till om du tycker att någon går för långt och du känner dig  kränkt.

 

Hoppas att du får en fin försommar dag (den är nog här nu tror jag). 

 Glada hälsningar

Anki

Ps. Har hittat nya roliga saker som jag länkat till under klassiker, bland annat Trolltyg i tomteskogen, en skön saga i 5 delar. Ds

 

 

 

Gult mjöl…

Maj 25, 2009 at 15:37

 

Nu har sommaren äntligen landat i huvudstaden. Idag måste det ha varit den varmaste dagen i år. Det är viktigt att hälla i sig vätska nu så man inte torkar ut och dammar ner hela staden. Kanske är det det som har hänt, det är fullt av gult mjöl överallt, men ni kan nog vara lugna det är nog det där som kallas pollen som flyger och far runt. Tiden mellan Hägg och Syrén är mycket kort, de går in i varandras grönska.

Har ni tänkt på vad gott det luktar om våra buskar och träd, inte minst på kvällarna eller tidiga mornar när det är lite fuktigt i luften. Andas in och njut, visst är det härligt. Ja kanske inte för er som har allergiska besvär, men jag hoppas ändå att ni som inte tål pollen kan njuta av den här tiden trots allt med medikamenternas lindringshjälp.

 Idag gick jag längst Monteliusvägen vid Södermälarstrand och det var så vackert,  

 

 

Det gäller ju att ta vara på tillfällena när de kommer. Att gå mellan möten på stan, hem från jobbet eller bara en tur på lunchen piggar upp. Att ta vara på solen, ljuset och värmen är bra, men att även kunna välja att kanske stanna inne om man verkligen inte har lust att gå ut någon ledig dag. Det är inte bra med solbrännestressen, men lite lagom sol på näsan mår vi alla bra av, både ung som gammal och frisk som sjuk. Något vi borde tänka mer på. Alla ska ha tillgång till frisk luft och att vara ute om de vill, det är en mänsklig rättighet.

Så fram för lite sol på näsan för alla som vill. Det var dagens ord.

Njut av solen, värmen och varför inte en glass…

Glada hälsningar

Anki

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln