Arkiv gamla inlägg 2009

 

Musik ska byggas utav glädje…

November 25, 2009 at 15:37

 

För några dagar sedan gick Elisabeth Söderström-Olow bort. Det var hon och Kerstin Dellert som gjorde mig nyfiken på operamusiken när jag var barn. Varje gång Elisabeth Söderström dök upp i teven så blev jag glad, hon spred en sådan glädje bara hon visade sig. Glädjen fanns även i musiken. Alla känner vi väl till vilken kraft musiken kan ha. Den kan lindra och läka i svåra stunder, den kan hjälpa en att bli av med ilska och det gör att vi lättare hittar tillbaka till glädjen. Det finns låtar som passar vid olika tillfällen. Ibland är det samma skiva som går om och om igen, men det spelar ingen roll bara det ger dig det du vill och behöver just då.

I min hylla finns allt från klassiskt till hårdrock, det finns ett helt bibliotek av låtar som alla passar in någon gång. Ipoden är en superuppfinning, där har jag lagt in olika låtar från sextiotalet och framåt, det finns låtar för alla möjliga känslor. Låtar som jag vet kan glädje, trösta, ge avslappning och energi. Har även lagt in avslappningsövningar där. Ett bra sätt att var rustad i vardagen.

 

 Kanske har du dansat loss i vardagsrummet någon gång och känt hur skönt det känns, om inte så prova gärna. Det ger dessutom motion, extra bra nu när det kanske inte alltid känns så lockande att ta den där långpromenaden i regnet eller ta sig till gymmet.

 

 Musik är en av livets måsten, alla har vi olika smak och utbudet är brett, så det finns till alla.

Musik används även inom vården. Det finns bland annat människor som vaknat ur koma när deras favorit musik har spelats. Musik borde ingå i all ”medicinering” och inte minst på inom äldreomsorgen, där alla borde ha tillgång till sin favorit musik.

 

 Det sägs att musik även påverkar vid inlärning och att vi hör ljud utifrån redan i mammas mage.

 

 Under musikkategorier här så finner du lite som du kanske känner igen och kanske även något nytt.

 

  Hoppas du får en fortsatt fin dag och varför inte lyssna på favoritskivan i kväll.

 

”Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik. Musik det får man ändå medge gör glädjen ännu mera glädjerik”.

 

I morgon kommer det nya skrattsalvor här på bloggen.

Ha det gott.

/Anki

 

 

Veckans garv

November 19, 2009 at 15:37

 

Då var det dags för en av veckans höjdpunkter. Lite skrattsalvor som en av kryddorna i livet.

Varsågod, hoppas att någon av dessa kan få dig att skratta ;-).

—-

Pojken och mamman var för första gången på en bondgård ute på landet. Efter en stund kommer pojken springande och ropar:
- Mamma! Mamma!
- Vad är det?
- Det ligger 7 små grisar inne i svinhuset och blåser upp den 8:e så den blir jättestor!

___________________________________________

Nina, 5 år, berättar för sin lekkamrat att hon
fått en ny pappa.
- Jaså, vad heter han?
- Bosse Jansson.
- Han är bra. Honom hade vi förra året…

___________________________________________

- Varför försvann du från sjukhuset?
- Därför att syster sa att en blindtarmsoperation var ett enkelt ingrepp och att det inte fanns någon anledning till panik.
- Men det sa hon väl för att lugna dig.
- Hon sa det inte till mig, hon sa det till kirurgen…

___________________________________________

Pappa inspekterade sin sons betyg.
- Va? Underkänt i historia!?
- Ja, du förstår att de frågade om sådant som hade hänt innan jag fanns. Liiite svårt att svara på…

__________________________________________

Jerker och Martin råkade ut för en fruktansvärd snöstorm och tog sin tillflykt till en gård där det bodde en ensam, mycket vacker, kvinna. Mitt i natten hörde Jerker hur Martin smög upp från sin säng och in i kvinnans rum. Jerker nämnde ingenting om det förrän ett år senare, när det kom ett rekommenderat brev till hans kontor. Han tog brevet med sig och gick in till sin kollega.
- Kommer du ihåg den där natten när vi hamnade mitt i snöstormen och du smög ut från ditt rum och in till det där fruntimret? frågade han.
- Ja, svarade Martin. Du sa att du var jag, eller hur?
- Ja, det gjorde jag faktiskt, svarade Martin oroligt. Varför frågar du det?
- Därför att hon har dött och jag har fått ärva hela gården och sju miljoner i kontanter!

___________________________________________

Knut hade fått jobb i en pub och det var hans första dag på jobbet. Chefen förklarade:
- Du blandar bara drinkarna kunderna ber om. Ja, och så var det en sak till. Två dövstumma bröder kommer ikväll. När de pekar tummen upp betyder det att de skall ha ett glas Jägermeister. Pekar de tummen ner skall de ha ett glas vodka. På kvällen kom de dövstumma bröderna. De beställer både Jägermeister och vodka och allt gick väldigt bra. Plötsligt börjar bröderna sitta still med öppen mun och så satt de länge. Knut blev lite ängslig och ringde chefen.
- De två dövstumma är här och sitter tätt ihop och bara gapar, så har de suttit länge. Skall jag ringa efter ambulans? frågade Knut ängsligt.
- Hur mycket har dom druckit? frågade chefen.
- Sju Jägermeister och fyra vodka var, svarade Knut.
- Ja, ja, sa chefen. Då sitter de bara och sjunger!

___________________________________________

En hustru steker ägg till frukost åt sin make. Plötsligt kommer maken inrusande i köket.
- Försiktigt!! säger han, FÖRSIKTIGT! Sätt i mer margarin! Du steker för många åt gången. FÖR MÅNGA! Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! Det behövs mer margarin. Åh, herre gud! VAR ska du få plats med MER MARGARIN? Dom kommer att fastna! Försiktigt… FÖRSIKTIGT! Jag sa: FÖRSIKTIGT! Du lyssnar ALDRIG på mej när du lagar mat! Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu! Är du tokig? Har du mist förståndet? Glöm inte att salta dem. Du vet att du alltid glömmer att salta dem. Använd saltet. ANVÄND SALTET! Hustrun stirrar på honom.
- Vad i hela friden är det för fel på dej? Tror du inte jag vet hur man steker ett par ägg?
Maken svarar då lugnt:
- Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil.

___________________________________________

och till sist

Det var en gång en ung Afrikan, som under ett år besökte ett land på norra halvklotet. Det var ett väldigt exotiskt land med djurälskande invånare, började han sin berättelse vid återkomsten till sin hemby.

Några dagar under början av solperioden dyrkade de med stor iver sina fjäderfän. De smyckade sina hem med hönsfjädrar och bilder av kycklingar, de förtärde ägg av olika konsistenser, de klädde ut sina barn, tände eldar och smällde av raketer. Det var någon slags ond gudom de försökte att skrämma bort.

Senare på året. När solen - (som alla också dyrkade) - stod högst på himlen, klädde de en stång med blad och blommor och reste den mot skyn, (den påminde mycket om en penis.) Sedan dansade de runt och sjöng sitt hemlands vemodiga sånger, jag minns särskilt hur de härmade grodornas rörelser och ljud. När kvällarna blev mörkare, flockade sig människor kring enkla ljuslågor. Nu hade de vuxna haklappar och små mössor på sig. De djur som de nu hyllade, var små skaldjur. Som de åt tillsammans med de starka drycker som detta folk älskar.

 Det hemskaste hände mig när nätterna var som längst.
En natt öppnades min dörr och en mängd kvinnor i vita, fotsida klädnader trängde in. En kvinna hade ljus kring sitt hår och allesammans sjöng om hästar och talade om katter.

I detta land var det sällan jag hörde någon tala om sin Gud.
Men jag fick vara med och se när de firade den stora grisfesten. De anrättade grisen på många olika sätt och när de på första dagens afton hade ätit - då kom deras Gud.


 Ja, de sade aldrig att det var så, men jag förstod nog. Han liknade vår gamle medicinman - med mask framför ansiktet och underliga kläder. Han hade dyrbara gåvor med sig till människorna, som då blev glada 0ch lyckliga. Sedan försvann han igen. De sade, att han brukade komma till dem en gång om året.

Det är ett mycket underligt och exotiskt folk.

 

Det var allt för denna gång.

Glöm inte att ta vara på ljuset i vardagen.

Ha det gott.

/Anki

 

 

 

Veckans garv

November 13, 2009 at 15:37

 

Två bilister möts på en alpväg utan möjligheter att komma förbi varandra. En måste alltså backa men ingen är villig. Den ena vevar ner rutan och skriker:
- Jag backar minsann inte för en idiot!
– Men det gör jag, svarade den andra och backar.

___________________________________________

Två gubbar, Kalle och Johan var ute och pimpelfiskade. De hade med sig en flaska brännvin och när den ene fick en fisk skulle den andre få ta en sup. Kalle fick fisk efter fisk medan Johan inte fick något.
– Konstigt sade Kalle, jag har inget agn på kroken, ändå får jag fisk.
– Har du krok du? skrattade Johan.

___________________________________________

 

Fru Jansson är hos socialen och ber om hjälp eftersom hennes man övergav henne för tio år sedan och lämnade henne ensam med sju barn.
– Men fru Janson, några av era barn är mycket yngre än tio år. Och sa ni inte att er make lämnade er för tio år sedan?
– Jo, det stämmer, log fru Jansson. Men han kommer tillbaka då och då och ber om ursäkt!

____________________________________________________

Två killar hade varit på en fest och fått lite för mycket i sig. När de lämnade festen tog de bilen, då de visste att det var mörkt och inga bilar brukade köra i dessa kvarter. När de närmade sig en rondell fick den ene en ide.
– Har du testat att backa i en rondell?
– Nää. Aldrig… men vågar vi det?
– Självklart. Det finns ju inte en bil inom synhåll.
De hann backa genom halva rondellen när en bil dök upp och brakade rätt in i bakänden på deras bil. Föraren klev ur bilen, ringde ett nummer från sin mobil medan killarna satt i sin bil och vågade inte göra någonting. Polisen anlände till platsen och började förhöra föraren som killarna såg genom backspegeln blev mer och mer arg. Snart kom en polis fram till dem och knackade på rutan, varav den ene av killarna vevade ner.
– Är ni oskadda? frågade polisen.
– Jaa… det är vi. svarade killarna i korus.
– Ja. Då kan ni köra vidare. Vi ska ta in herrn här för drogkontroll. Han påstår att ni backat in i hans bil i rondellen! Haha, så dumt!

_____________________________________________________

När Frank kommer hem från arbetet en dag möts han av sin hund som har grannens kanin i munnen. Kaninen, som grannens barn älskar över allt annat, är stendöd och Frank grips av panik. Övertygad om att grannen kommer att kräva att hunden avlivas ifall saken upptäcks, skyndar han sig att ta in kaninen i huset. Kaninen är alldeles smutsig och han tvättar den därför i handfatet och använde sedan hårtorken för att torka pälsen så att den blir fluffig och fin. Därpå smyger han in i grannens garage och lägger kaninen i dess bur och smyger lika tyst och skyndsamt därifrån i förhoppningen att hans granne ska tro att kaninen dött en naturlig död.
Några dagar senare möter han grannen, som säger:
- Har du hört att vår kanin har dött?
Frank försöker se överraskad ut och säger:
- Nej, det visste jag inte hur gick det till?
Grannen kliar sig i huvudet och svarar:
- Det hela är lite märkligt. Vi hittade honom död i buren en morgon och begravde honom i trädgården senare samma dag. Men när jag dagen efter gick ut i garaget upptäckte jag - och det är det här som är så märkligt - att någon hade grävt upp honom, gett honom ett bad och sen lagt tillbaka honom i buren. Håll med om att den som gör nåt sånt måste vara riktigt sjuk i huvudet!

_________________________________________________________

Kalle och Ville var bröder. De var för första gången på ett hotell. Väl inne på rummet inspekterade de sängen och alla andra saker där inne. När de kom till badrummet så utbrast Kalle:
- Kolla! Egna kranar!? På den ena står det ett K och på den andra ett V.

_______________________________________________________

En nunna på missionsuppdrag i Saudiarabien fick bensinstopp på sin lilla bil, inte så långt ifrån en bensinmack. Hon hade ingen reservdunk men hittade en potta i bagageutrymmet som hon gick till macken och fyllde. När hon stod och tömde pottan i bensintanken stannade en stor limousin som det satt en arabisk oljemiljonär i. Han tittade en stund och sa sedan:
- Ja, vi bekänner ju oss till olika religioner, men jag beundrar din tro.

________________________________________________________

Och till sist en liten fräckis…Mannen stod i bara nattskjortan och släppte upp rullgardinen. Olyckligtvis råkade snodden fastna i skjortan så den drogs upp till hakan. En närsynt dam som råkade passera utanför kastade en blick och utbrast: – Vilken ståtlig kaktus. Den skulle man ha ett skott av.

Hoppas att du får en härlighelg med många skratt. Själv ska jag ägna mig åt Kroppshumor på den kurs jag ska hålla på Vuxenskolan på söndag.

 /Anki

 

 

Filmtips

 

Livet från den ljuva sidan

 En romantisk komedi om den osannolika förbindelsen som uppstår mellan tre helt olika New York-bor - och de verkar aldrig få ordning på sina respektive liv.Trion består av en snabbkäftad romanförfattare, en servitris som försöker vara en ansvarstagande ensamstående mor och en homosexuell konstnär som aldrig blir nöjd med sina målningar. Det är genom en fjärde personlighet som de får kontakt - nämligen en hund vid namn Verdell.

__________________________________________________ Patch Patch Adams

 Möt Patch Adams (Oskarvinnaren Robin Williams), en läkare som inte liknar, uppför sig eller tänker som någon annan läkare du mött.

Patch menar att humor är den bästa medicinen och att han är villig att göra nästan vad som helst för att få sina patienter att skratta - även om det sätter hans karriär på spel.

Patch Adams bygger på en sann historia och kombinerar en skrattkrampsframkallande humor med en inspirerande historia som överstiger traditionell komedi.

__________________________________________________ Little Miss Sunshine 

Vi har pappa Richard (Greg Kinnear), den ständige optimisten som utan lycka försöker sälja in sitt 9-stegs-program för att lyckas i livet till olika bokförlag. Mamma Sheryl (Toni Collette) som gör sitt bästa för att hålla samman familjen utan att själv bryta samman och tonårssonen Dwayne som avlagt ett tysthetslöfte till dess att han blir intagen till flygvapnets utbildning. Med på resan är också Sheryls bror, en Proust-professor som efter en olycklig kärleksaffär med en manlig student försökt ta livet av sig och inte får lämnas ensam samt Richards heroin-snortande far vars livsråd till sin sonson är ”ligg med flera kvinnor, inte bara en”.  

About Schmidt

 I detta roliga, rörande mästerverk gör Jack Nicholson en av sina bästa skådespelarinsatser någonsin. Med sig har han Kathy Bates (Dragonfly) och Dermot Mulroney (Min bäste väns bröllop).Warren Schmidt befinner sig plötsligt vid flera av livets vägskäl samtidigt. Till att börja med har han precis gått i pension efter lång och trogen tjänst som försäkringstjänsteman och han känner sig nu fullständigt onyttig. Vidare står hans enda dotter, Jeannie, i begrepp att gifta sig med en riktig drummel. Och som om det inte vore nog så avlider plötsligt hustrun Helen som Schmidt har varit gift med i 42 år. Han tvingas nu ta itu med sitt nya liv och beger sig ut på sitt livs resa.

 

 Livsverket

 

Ska du bygga upp ditt liv på nytt så börja med grunden. Oscarbelönade Kevin Kline spelar huvudrollen som arkitekten George Monroe i denna gripande och humoristiska berättelse om en man som bestämmer sig för att riva ner sitt gamla hus och bygga upp hela sitt liv från början. Den dag han slår ner den första väggen påbörjar George Monroe något som kommer att både krossa förväntningar och bli grunden till många nya drömmar för såväl hans egen familj som andras.

__________________________________________________ 

Under Toscanas Sol

 Trött och sliten efter en jobbig skilsmässa åker San Fransisco-författarinnan Frances Mayes (Diane Lane) på semester till Toscana för att vila upp sig. Under en rundtur i de vackra omgivningarna faller hon för stundens ingivelse och köper ett skamfilat 1700-tals hus. Frances bestämmer sig för att börja ett nytt liv och sätter igång att rusta upp huset. Det annorlunda livet på den italienska landsbygden och de vänliga människorna gör att kraften sakta återvänder till Frances. Under den toscanska solen får hon återigen uppleva vänskap, skratt - och passionerad kärlek…“Under Toscanas sol” är baserad på Frances Mayes succéroman med samma namn. Det är en film som bejakar livet och tanken på att bra saker kan hända - bara man låter dem göra det.

__________________________________________________ Skenet Skenet bedrar (tv-serie, finns på dvd). 

Hyacinth Bucket (uttalas Bouquet) går hur långt som helst i sin jakt på perfektion. Hon har ett perfekt hus. Hennes underdånige man Richard är chauffören i deras perfekt skötta bil. Deras permanent frånvarande son har ett perfekt namn, Sheridan. Till och med de tomma mjölkflaskorna på trappan skiner efter sin obligatoriska vända i diskmaskinen. Hyacinth är otroligt stolt över sina middagar med levande ljus, men hennes gäster är livrädda för att få en inbjudan. Närmaste grannen Liz är så nervös att hon garanterat slår sönder eller spiller ut något. Liz bror Emmet gömmer sig varje gång han ser Hyacinth. Till och med deras distingerade vän majoren och kyrkoherden och hans fru gör sitt bästa för att hålla sig borta. I stark kontrast till Hyacinths perfekt organiserade tillvaro står dock resten av hennes familj som är lika vanliga som kossor. De lever tillsammans i ett slitet gammalt hus som står på något som mest kan liknas vid en soptipp. Systern Daisy och hennes man, Onslow, är ett par riktiga sluskar. Hennes andra syster, Rose, är en åldrande slampa.

 

Sänjds då och då op tv 4 Plus

_____________________________________________ 

Svenska Klassiker

 *Tomten är far till alla barnen *Morrhår & Ärtor *Ogifta par *Drömkåken *Albert & Herbert 

*Hasse & Tage

  

 Önskar dig en fortsatt fin vecka.

/Anki

 

 

  

 Veckans garv

November 5, 2009 at 15:37

Då var det torsdag igen, vad tiden går fort när man har roligt. När jag vaknade i dag var min bil vit och inte röd som den var igår. Det har fallit snö här i Sundsvall i natt och bilen var inbäddat i cirka fem centimeters vitt bomull. Jag passade på att göra en snöboll när jag sopade av snön. Passa på och lek. För några år sedan gjorde jag faktiskt ett par snöänglar, bara för att jag kände för det. Jag var helt ensam när andan föll på. Det är viktigt att vi har roligt i vardagen och vågar locka fram barnet i oss. Jag tror för min del att alla har det kvar, men det är när man använder det som man är riktigt vuxen.

Nej nu till veckans garv. Hoppas att någon faller dig på läppen…

 

Det var en gång tre pojkar som skulle gå till rektorn för de hade gjort något dumt. Då frågade rektor den första pojken:
- Vad har du gjort då du var tvungen att komma till mig?
Pojken svarade:
- Kastat sten i vattnet!
Då sa rektorn:
- Men det var inte ju inte så farligt.
Sen frågade han den andra pojken:
- Vad har du gjort för att behöva komma till mig?
Den andra pojken svarade:
- Kastat sten i vattnet!
Rektorn svarade:
- Men det var ju inte så farligt det heller!
Sen sa rektorn till den tredje pojken:
- Du har väl också kastat sten i vattnet va?
- Nää! svarade pojken. Det är jag som är Sten…

———

- Liljan! Var är hamstern?
- Vet inte! Den var här när jag försökte göra ren den med dammsugaren…

———

- Vad är det för likhet mellan en flaska eter och en person som just har rånat en bank?
- Ingen aning.
- Jo, båda dunstar om de inte är korkade!

———

 En ilsken herre kommer in i fruktaffären och klagar:
- Jag köpte ett dussin äpplen hos er igår men när jag kom hem upptäckte jag att det bara var elva äpplen.
- Ja, det stämmer, sa expediten. Ett äpple var så dåligt att jag slängde det direkt…

————

En gammal halvdöv pensionär går in för sin årliga fysiska undersökning i sällskap med sin hustru.
Läkaren kommer in i undersökningsrummet och säger:
- Jag behöver ett urinprov, ett avföringsprov, och ett spermaprov.
Den lomhörda gamle mannen vänder sig till sin hustru och frågar:
- Vad sa han?
Hustrun skriker tillbaka:
- Ge honom dina kalsonger, Arne!

————

 - Lisen! Du lär väl inte papegojan att svära?
- Nej då mamma, jag talar bara om vilka ord han INTE får säga.

———–

 - Tore, varför har du målat den ena sidan av din bil grön och den andra sidan lila?
- Det är ju genialt! Du skulle bara hört vittnena säga emot varandra när jag krockade i somras!

———–

 - När jag träffade min fru första gången surrade det i öronen, klockor ringde, lampor blinkade och det rasslade i huvudet!
- Kärlek vid första ögonkastet, alltså?
- Nej, jag stod vid ett flipperspel!
 

———-

- På vilket sätt skiljer sig de båda ändarna på ett metspö?
- Tja, i ena ändan sitter en metmask och i den andra sitter en latmask…

 Det var skrattsalvorna för den här veckan. Hoppas du får en fortsatt glad vecka och leta gärna fram barnasinnet i helgen ;-).

 /Anki 

 

Boktips

November 3, 2009 at 15:37

Pärlan i lakritsremmen av Boj Kewenter.

Den handlar om en äldre dam som har börjat att sluta med alla måsten och njuter nu av livet som hon vill. Rolig och tänkvärd.

 

Den ljuva giftkokerskan av Arto Paasilinna,

 är en annan härlig bok med mycket humor. Överstinnan, änkan Linnea Ravaska är till åren kommen och lever ett lugnt liv i sitt torp en bit utanför Helsingfors. Lugnet störs en gång i månaden - när pensionen kommer. Då kommer också överstens kriminella brorson och terroriserar Linnea för att hämta månadens pengar. Situationen eskalerar och Linnea känner sig tvingad att ta till starka medel.

 

 Ett tredje och sista tips för nu är Tisdagarna med Morrie  av Mitch Albom, Den handlar om journalisten Mitch Albom som tjugo år efter att han gick ut universitetet får reda på att hans professor Morrie Schwartz har fått en allvarlig sjukdom. De börjar ses och tala om livet. 

 

Alla dessa böcker finns i pocket och på www.adlibris.se hittar du dem till ett fynd pris.

 

Reflektioner och boktips!

November 3, 2009 at 15:37

Ju mer jag reser i vårt avlånga land får jag med egna ögon se hur vackert det är. Det bästa är när man är på samma plats i flera dagar då hinner man verkligen se sig omkring. Nu är jag i Sundsvall och dessa berg, vilken utsikt över stan. Härliga stigar att vandra på och motion får man av de branta backarna, härligt. Insåg, igen att uppförsbackar, blir nedförsbackar och det jämnar ut sig i längden med antalet. Så är det även med livet. Har bestigit torn, trots att jag inte är så förtjust i höjder, men lite nyfiken och bra bilder vill jag ju ha. (synd att det inte fungerar att lägga in bilder ännu, men de kommer).

Insåg idag att det faktiskt har blivit november och snart är det första advent, redan den 29 november infaller den i år. Det handlar om planering. De som börjar handla klapparna nu slipper den värsta stressen. Bestäm i god tid var ni ska fira jul och hur. Dela redan nu upp vilka som lagar vad, varför ska bara en göra allt…

 

Nu till något helt annat på vägen hit upp rullade jag in till Mo som ligger vid Ockelbo. Ni som följer denna blogg kanske minns att jag varit där förut. Där finns det en älgpark, med ett tiotal älgar. Det var lite grått i luften, men jag chansade. Jag hade tur, precis när jag kom in i parken ser jag tjuren, en ko och en kalv. 

 Tjuren ska vara väldigt blyg och visar sig inte gärna. Han tittade på mig och tog ett par steg, men jag pratade med honom och han blev stående. De andra tittade också upp men sen fortsatte de att äta barr från grenarna som skötaren lagt dit. Plötsligt började kalven, som var född förra året , att dia sin mamma. Det lät på ett speciellt sätt, det har jag aldrig ens tänkt på. Det var ett högljutt snuttande blandat med, ja jag vet inte om du har hört någon mjölka en ko förhand i en hink, men precis så lät det. Efter ett par tag så ”muttrade” älgkon och gick bort. Kan tänka att en så stor kalv har lite vassa tänder… Det var en häftig upplevelse vill jag lova.

 

 Här i Sundsvall ska det finnas vilda björnar, ett par mil från stan. En björn med ungar, så här ska man inte bara ge sig ut hur som helst. Tror inte att en vild björn lyssnar om jag pratar med den ;-). Älgar och björnar är inte av samma kynne. (jag har ju träffat vilda älgar med fjolårskalvar på Ekerö och pratat med dem och de har stått kvar).

 

 Har ni tänkt på att alla årstider har sin egen doft? Jo så är det, men de kan vara lite knepiga att beskriva. Kanske har du någon gång hört någon eller att du själv sagt; det luktar sommar, höst, vinter och vår och det är skillnader. Använd näsan nästa gång du går ut så får du se vad du känner.

 

Hoppas att du får en trevlig kväll och tänd gärna ljus, men glöm dem inte.

Må väl.

 

/Anki

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln