Perspektivbyte

Foto: Anki Lindström, copyright Foto: Anki Lindström, copyright

Sitter du alltid på samma plats vid köksbordet, i fikarummet, i tunnelbanevagnen och på andra ställen? Det är du i så fall inte ensam om. Vi är vanemännisor och gillar det vi känner till och känner oss trygga med. Att bryta vanor kan kännas jobbigt, svårt och varför ska jag ens göra det kan man tänka.

Det är inte så dumt att testa att byta till exempel plats vid fikabordet eller vid köksbordet. Det gör att vi ser nya saker från en annan vinkel rent bokstavligt. Det händer ofta nya saker i vår hjärna när vi får nya intryck. Det öppnar upp för nya tankar och ideer. 

Vi är ganska stressade i dag i vår vardag. Att gå eller åka samma sträcka till jobbet varje dag gör att vi glömmer att se oss omkring, vi tror att vi vet hur allt ser ut. Men har du någongång fått vänta på en sen buss och börjat se dig omkring eftersom du inte vet hur du ska fördriva tiden och upptäckt något du aldrig sett förut trots att du ofta stått där på samma plats. Det kan vara en vacker fasad, en ny butik, en ny plantering eller bara upptäcka vad vackert det är. Det har hänt mig.

Kanske känner du att du har kört fast, att allt känns trist och går på rutin varje dag. Testa då att byta plats du kan bli väldigt förvånad över vad som sker.

Jag fick lära med detta när jag gick teaterutbildning på 90-talet och jag använder mig av det än i dag och känner att det är ett väldigt enkelt och bra verktyg att ha med sig i vardagen. Jag sitter sällan på samma plats och när jag är ute och går eller tränar i motionsspåret så tar jag olika slingor varje gång och går sällan åt samma håll, moturs, medurs, i en åtta eller cirkel och altinerar detta.

Så varför inte testa något nytt, enkelt och ofarligt idag? Kanske blir du överraskad ;-)

Lycka till!


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln