Om Anki & Contingo

Jag är föreläsare och konsult och hjälper företag med att utbilda dom i ökad trivsel och arbetsglädje.

Jag hade frilansat som skådespelare i tio år. Jag började då känna att jag ville utvecklas och jobba med något annat. Jag funderade på vad jag var bra på. Jag frågade vänner och kollegor. De sa att de tyckte att jag var bra på att inspirera med glädje, att jag var bra på att se människor och att lyfta dom. Jag hade också fått höra att jag var bra på att massera. Vänner blev bra när jag masserade dom utan att jag visste exakt vad jag gjorde, jag gick bara på känsla. Jag gick först en helgkurs på Axelsons och fick mersmak så jag fortsatte på en friskvårdsmassageutbildning. I samma veva fick jag möjlighet att undervisa i improvisationsteater med barn och ungdomar. Jag fick även en förfrågan om jag ville leda en teatergrupp med vuxna med fokus på improvisationer för att de vill utvecklas som individer, inte bli skådespelare och sa ja. Jag såg hur deltagarna växte precis som jag själv gjort en gång. De vågade utmana sig mera på jobbet och i övriga livet.
Det här var grunden när jag startade mitt företag Contingo 2005. 

Sen har olika saker och uppdrag lett mig till där jag är idag.

Jag blev handplockad till en utbildning för att bli skratt- & glädjeinspiratör 2006 och på den vägen är det.

Som barn var jag tyst och osäker, jag vågade inte ens räcka upp handen i skolan. Men bakom den lilla flickan så har det alltid funnits en glad och positiv person. Tack vare andra vuxna; kompisars föräldrar, en lärare och min första chef som såg mig så lärde jag mig att ta större plats och få en tilltro på mig själv.
Min första chef på en matbutik när jag var 15 år gjorde stor skillnad. Hennes ledarskap har jag med mig. Hon såg alla och gav dom möjlighet att utvecklas.

När jag var 19 år, efter gymnasiet så fick jag 3 veckors praktik på Upsala stadsteater. Men blev kvar där i 5 år på grund av att min handledare såg mig och trodde på mig. Andra veckan fick jag förfrågan om att hoppa in som sufflös i en mindre produktion. Han trodde att jag skulle passa bra, han hade öga för sånt sa han. Det gick bra och jag vikarierade sen i ett par uppsättningar innan den ordinarie kom tillbaka. Jag kom med i en teatergrupp där vi själva jobbade fram manus genom att improvisera, det var en bra skola.

Jag fick nya uppgifter på teatern, cafe- & publikvärd med mera. Jag började plugga skådespeleri och flyttade till Stockholm.

När jag har pluggat så har jag alltid jobbat extra på olika ställen. Jag såg det som en möjlighet att utvecklas som skådespelare att få vara i olika miljöer och träffa olika människor. Jag har haft många jobb inom främst service. Exempel butiksbiträde inom livsmedel och detaljhandel, fotograf, skolfotograf, kört foodtruck och mycket annat.

Jag har haft chefer som lyft mig och fått mig att blomma, men jag har också haft chefer som fått mig att vissna inom både så kallade vanliga jobb som inom teatern.

Jag har utvecklat en metod som hjälper företag och organisationer; chefer och medarbetare att tillsammans öka trivseln och arbetsglädjen vilket ger stora vinster. Efter att ha genomfört programmet så kan de själva gå vidare och arbeta med det som en naturlig del I sitt dagliga arbete.

Ett av de första uppdragen jag hade var på ett företag där det var en ny chef som ringde och sa att jag måste komma dit för att de behövde hjälp. Hon sa att de var som lim I luften, de hälsade inte på varandra och stämningen var allt annat än god.
Efteråt ringde chefen och tackade, hon tyckte att hon hade fått en helt ny grupp medarbetare efter att jag varit där. Från att medarbetarna inte hade hälsat på varandra till att alla både hälsade och bidrog till en trevligare stämning med mycket skratt och energi.
Det var då jag kände att allt föll på plats och att det var helt rätt. Jag hade hittat min plats. 

Contingo betyder hända och beröra på latin

Jag har även givit ut ljudboken Skratta dig gladare och friskare som kan köpas och laddas ner direkt i mobilen där ljudböcker säljs. 

Alla bör få känna att det är roligt att gå till jobbet varje dag.
Alla behöver bli sedda och känna att de har en möjlighet att påverka, att få känna att det arbete de gör är meningsfullt.


Det var en gång en liten pojke som led av dåligt humör. Hans far gav honom därför en låda spik och sade att han varje gång han blev arg skulle slå in en spik i staketet. Den första dagen slog pojken in många spikar. Under de närmaste veckorna lärde han sig kontrollera sin vrede, och antalet spikar minskade för varje dag. Han upptäckte att det var lättare att behärska humöret än att slå in spikar i staketet. Slutligen kom den dag när pojken inte blev arg en enda gång.
Han berättade detta för fadern som då föreslog att han nu skulle dra ut en spik för varje dag han lyckades fortsätta med sitt goda humör. Dagarna gick och pojken kunde slutligen meddela sin far att alla spikarna var utdragna. Fadern tog då pojken vid handen och ledde honom till staketet. Där sade han: "Du har skött dig bra, men se på alla hålen i staketet. Staketet blir aldrig vad det en gång var. När du blir arg och säger otrevliga saker, lämnar dessa precis som spikarna ett ärr efter sig. Sårar du någon med en kniv spelar det ingen roll hur många gånger du ber om ursäkt. Såret finns ändå kvar."
Källa: Internet

Foto: Anki Lindström
Foto: Anki Lindström

Att missta en när och kär.
Ibland är livet hårt och tungt.
Det kan svänga på några sekunder från glädje till en katastrof. En nära och kär kan plötsligt bara försvinna och vi kan aldrig prata med den igen. Sorgen och smärtan kommer då på besök, det går inte att värja sig. Det känns inte verkligt, svårt att förstå. Det känns kanske som att man hamnat i en overklig bubbla.
Det är då extra viktigt att de som finns kvar, stöttar, tröstar och finns där för varandra. Det är viktigt att alla känslorna får komma fram, gråt och låt tårarna rinna det är ett bevis på att du är mänsklig och kan känna både kärlek och sorg.
Sorg behöver tid, värme och kärlek. Kanske känns det som om vi aldrig mer kommer att kunna skratta. Livet har stannat upp och vi vet inte hur vi ska kunna gå vidare.
Det är extra viktigt att vara snäll mot sig själv och låta sorgen få ta plats. Det är också viktigt att bara få vara i det som är.
Har du en vän som misst någon nära så låna ut ditt öra och krama om det räcker långt och är så betydelsefullt.


 

Etiketter: sorg

Vad är egentligen lycka. Här är tänkvärda ord.

Det handlar om en 92 årig man. Alltid välklädd, perfekt rakad och kammad enligt senaste stuket redan klockan åtta om morgnarna. Detta trots att han knappt har ledsyn. Idag flyttade han till ålderdomshemmet.

Hans 70 åriga fru gick nyligen bort och detta gjorde flytten nödvändig.
Efter flera timmars tålmodig väntan i receptionen log han varmt när de berättade att hans rum var färdigt.

När han manövrerade sin rullator mot hissen gavs han en visuell beskrivning om hur hans rum såg ut, inklusive detaljer om gardiner och utsmyckning.

"Jag älskar det", sade han med samma entusiasm som en åttaåring som just fått en valp.
Men du har inte sett det än förklarade man...

Det har inte med rummet att göra. Lycka är något man kan bestämma i förväg. Om jag gillar rummet beror inte på hur möblerna ser ut och är placerade, det beror på min inställning.
Jag har redan bestämt mig att älska rummet.

Min lycka är ett beslut som jag tar varje morgon.
Jag har ett val.
Jag kan ligga kvar i sängen och klaga över alla mina kroppsdelar som fungerar dåligt eller inte fungerar alls eller ta mig ur sängen och vara tacksam över de delar som fortfarande fungerar.

Varje ny dag är en gåva och så länge som jag kan öppna mina ögon skall jag fokusera på den dagen och njuta av alla fina minnen jag har och fylla den med nya.

Ålderdomen är som ett minnenas bankkonto. Du plockar ut de minnen som du lagt in under din livstid. Så mitt råd till dig är fylla varje dag med goda minnen i ditt minnesbankkonto. Jag fortsätter att sätta in i mitt.

Några enkla råd som leder till lycka:
1. Befria ditt hjärta från hat.
2. Befria ditt sinne från bekymmer.
3. Leva enkelt.
4. Ge mer.
5. Förvänta dig mindre.

Okänt ursprung

Foto: Anki LIndström Contingo
Foto: Anki LIndström Contingo

2020 det känns som ett bra år, det ser dessutom snyggt ut med de siffrorna.
Nu har det nya året kommit igång och det har gått fort dessa två, nästan tre veckorna, tycker jag i alla fall. Ett nytt år innebär för många att infria nyårslöften, det brukar gå bra i början men sen ebbar det lätt ut.

Det som jag har gjort är att i stället för nyårslöften sätta små mål varje dag.
Jag har en lista med tre saker som jag vill göra och när jag betat av dom så lägger jag till tre nya saker och så håller det på och det känns överkomligt samtidigt som jag kommer fram mot målen jag satt. Det går att praktisera i arbetet men även i vardagen.

Den här bloggen har tidigare fått komma långt ner på listan, men i år så ska det komma många fler inlägg och vara mer varierande om egna erfarenheter, hur jag hanterat olika saker i livet blandat med nya fakta och rön angående hälsa, glädje, stress, arbetsmiljö oc hmycket annat. Är det något du skulle vilja läsa om så skriv gärna i kommentarer eller maila mig.

Ha det gott så hörs vi snart igen ;-)
/Anki 

Vi närmar oss första advent. Så här års är det många som känner sig trötta. De kortare och mörkare dagarna påverkar oss på flera sätt.
Men det finns saker man kan göra för att pigga upp sig i höstmörkret. Att ta en kortare eller längre promenad mitt på dagen för att få lite dagsljus och friskluft.
Det är viktigt med att fylla på D-vitamin även om det är i liten dos. Vardagsmotion är bra, det kan vara allt från att hoppa av en station tidigare, att använda de trappor som du möter eller till att dansa loss i vardagsrummet. 

Det är viktigt att du är snäll mot dig själv och inte slår ner på dig själv om du väjer att se en film eller läsa en bok i stället för att gå till gymmet. Det är även viktigt med återhämnting i vår ofta stressiga vardag. Många tillåter sig inte att stanna upp och bara vara, att njuta här och nu. Många känner att de inte har tid, men tänk på hur många minuter du lägger på mobilen efter jobbet och försök att ge de minuterna till annat. Mobilerna tar mycket av vår tid fast vi egentligen inte behöver vara i dom så ofta som vi ofta är. Det är många som handarbetar, målar eller utövar någon annan hobby själva eller går en längre eller kortare kurs. 

Vad kan man mer göra för att känna lite mer glädje i mörkret? Själv brukar jag duka fint, laga god mat även på vardagarna, tända ljus, lyssna på musik, dansa loss i vardagsrummet, läsa se film. Jag har börjat baka fruksotbröd och det känns lite lyxigt. Att umgås med nära och kära är också viktigt, hösten och vintern är en perfekt tid för att damma av sällskapsspelen och umgås så väl på vardagkvällar och helger i stället för tv och mobiler. 

Hur förgyller du tillvaron den här årstiden?


 

Foto: Anki Lindström Foto: Anki Lindström

Livet tar inte slut för att hösten närmar sig. Dagarna blir inte tråkigare för att det regnar. Det är vad vi fyller dagarna med för innehåll som har betydelse inte vädret.
Själv så ser jag fram mot att naturen ändras, färgglada träd, regn, annan luft. Andra dofter kommer fram i naturen så här års.
Att traska i skogen efter ett regn är härligt. Att kunna promenera utan att svetten rinner. Att njuta inomhus med tända ljus, en god bok, en bra film, sällskapsspel. Mysa med nära och kära eller bara vara.
Alla årstider har sin charm och påminner om att tiden går, att vi bör ta vara på den på bästa sätt.
Hur förgyller du din dag?

Evenemang 8 maj i Älvkarleby för dig som är 60 +
Varför inte göra en utflykt med några vänner ;-)
En dag i glädjens tecken där jag med flera kommer att inspirera.
Kanske nåt för dig eller någon du känner som befinner sig i närheten av Älvkarleby.
...
En heldag för endast 350 kr inkl. frukost och lunch, samt alla aktiviteterna.
Anmäl via mejlen eller telefon.
info@seniorporten.se
026-822 22 eller 070-630 98 56
Restaurang Kungsådran, Laxön, Älvkarleby
Välkommen!

Skratt har många positiva effekter på vår kropp och vår hälsa. Vi blir piggare, gladare, mer positiva. Vi lär oss nya saker bättre om vi har roligt samtidigt och kunskapen sitter kvar längre.
Vi blir mer avslappnade då det minskar stress vilket gör att vi sover bättre. Det kan även ge smärtlindring.
Hjärnan kan inte skilja på äkta eller fejkade skratt. 10 minuters skratt, äkta eller fejkade kan ge smärtlindring i upp till tre, fyra timmar.
Mycket skratt i vardagen kan också vara förebyggande på så sätt att när vi hamnar i jobbiga situationer så kan vi klara det lite bättre.
Glädje och skratt på jobbet skapar kreativitet, högre närvaro och gemenskap med mera.
Skratt är hälsokost för kropp och själ och en färskvara.
Anki Lindström Contingo Föreläsare, utbildare och konsult i Ökad arbetsglädje.

Evenemang 8 maj i Älvkarleby för dig som är 60 +
Varför inte göra en utflykt med några vänner ;-)
En dag i glädjens tecken där jag med flera kommer att inspirera. Kanske nåt för dig eller någon du känner som befinner sig i närheten av Älvkarleby.
...
En heldag för endast 350 kr inkl. frukost och lunch, samt alla aktiviteterna.
Anmäl via mejlen eller telefon.
info@seniorporten.se
026-822 22 eller 070-630 98 56
Restaurang Kungsådran, Laxön, Älvkarleby
Välkommen!

Foto: Anki Lindström Contingo Foto: Anki Lindström Contingo

Jag drivs av nyfikenhet att lära mig nya saker, jag drivs även av att med min kunskap och erfarenhet hjälpa företag och deras anställda att hitta arbetsglädjen i vardagen varje dag.

Jag inspireras av de jag möter i min vardag och brinner för det jag jobbar med. Arbetsglädje gör skillnad på alla plan och är en viktig del av arbetsmiljön. Tillsammans kan alla blomma ut och bli sitt bästa jag både på jobbet och i privatlivet. Vi tillbringar en stor del av våra liv på jobbet och då bör det kännas roligt att gå dit.

Det är inte alltid arbetsuppgifterna är roliga, men att känna att det är trevliga arbetskamrater, att arbetsklimatet är bra, att det arbete som utförs är meningsfullt och uppskattas. Jag vet av egen erfarenhet att man både kan blomma men också vissna på grund av dålig arbetsmiljö, men så behöver det inte vara.

Det är viktigt att ha en tillåtande men trygg arbetsmiljö.
Medarbetarna kan göra mycket själva om de får rätt verktyg och tillsammans utforma arbetsglädjen. Det är även viktigt att  cheferna deltar, för att alla i verksamheten ska kunna öka arbetsglädjen inom hela organisationen.


Vill du veta mer?

Foto: Anki Lindström Contingo Foto: Anki Lindström Contingo
Arbetsglädje är en väldigt viktig del av arbetsmiljön som lätt glöms bort av många arbetsgivare. Jag har haft en del anställningar i mitt liv. De flesta arbetsplatserna trivdes jag på för att jag fick möjlighet att utvecklas, känna att jag var en viktig del, att min insats gjorde skillnad och att jag hade en viss möjlighet att påverka. Tyvärr har jag även haft anställningar som sänkt både mig och min arbetslust på grund av dålig personalpolitik på de företagen.
Jag älskar mitt liv som egenföretagare. Jag drivs av glädjen i att kunna hjälpa företag med att förstå värdet i hållbar arbetsglädje och hur man hittar dit.
Det är skillnad på att få personalen att blomma eller att vissna.
Vad är arbetsglädje för dig?
Bild: Vecteezy Bild: Vecteezy

Jag tror att många av oss skulle må bra av lite danssteg varje dag. 
Här kommer lite
inspiration. Dansa loss på jobbet, i vardagsrummet, i köket eller nån annan plats. 

Bild: Anki Lindstöm Contingo Bild: Anki Lindstöm Contingo

Förändring tar tid även om det är till det bättre. Ta det här med nya träningsrutiner och äta hälsosammare t ex. Vi vet alla vilken omställning det är, att man kan vara trögstartad, att man börjar bra men lätt tappar lust och motivation innan det blivit en självklarhet, en rutin.
 
Det finns hinder att komma över, mod att våga se och tro på de nya möjligheterna. Det är samma sak på jobbet. En förändring är aldrig en kvick-fix även om man vill förbättra och utveckla något.
 Att våga ge förändring tid ger oftast bäst resultat. Att öka arbetsglädjen tillsammans med arbetarna är lönsamt, men det krävs återkommande utbildning för att göra det till en naturlig del av hela verksamheten långsiktigt.

Jag hjälper företag att få en förändring där medarbetarna själva kommer att vara en del av det arbetet och där de tillsammans med stöd tar ansvar för sin arbetsglädjemiljö. Alla är ju varandras miljö och tillsammans gör man varandra bra.

Vill du veta mer?

Foto: Anki Lindström Foto: Anki Lindström

Ofta är det de små sakerna i vardagen som gör oss glada. Ett leende, en hjälpande hand, en vänskaplig kram, ett härligt skratt som delas. Solen som skiner, blommor som knoppas och slår ut, höstlöv som glöder av färglada nyanser, ett telefonamtal med en god vän, ett vykort i brevlådan. Ett spontant möte med en vän på stan. Barns skratt i tunnelbanan, kassörskans leende och ha en fortsatt trevlig dag. Ja det finns många saker att glädjas åt <3
Vad gör dig glad?

Foto: Anki Lindström Foto: Anki Lindström

Att välja glädjen i sitt liv efter att ha känt sorg och saknad betyder inte att vi inte längre saknar eller sörjer.
Att välja glädjen betyder att vi säger ja till livet och att vi kan leva vidare.
Glädje och sorg kan gå hand i hand. Både tårar och skratt är viktiga ventiler för att vi ska må bra.
Känslor är viktiga att få känna men det är inte bra att fastna i sorg eller ilska, det dränerar oss i längden. Men när vi låter alla känslor få finnas där bredvid varandra, det är då vi kan leva livet fullt ut.
Låt skrattet få ta mer plats i livet, varje dag
Text & bild: Anki Lindström Contingo

BIld: Stresspodden BIld: Stresspodden

Skratt och glädje är en viktig del av våra liv.
Här kan du lyssna på
intervjun.

Arbetsglädje är en del av arbetsmiljön, Anki LIndström Arbetsglädje är en del av arbetsmiljön, Anki LIndström


 

Ibland så hamnar arbetsgrupper i olika mönsrer som kan vara svåra att bryta även om man vill göra det.
Vill ni ha hjälp på ert företag eller organissation så
hör av er till mig så kan vi tillsammans se hur jag kan hjälpa er.

Skratta dig gladare och friskare av och med Anki Lindström föreläsare mm Skratta dig gladare och friskare av och med Anki Lindström föreläsare mm

Bokreafynd, cd-ljudboken Skratta dig gladare och friskare av och med Anki Lindström nu endast 79 kr plus porto.

Skulle du vilja ha den direkt ner i mobilen finns den även på adlibris just för 40 kr. 

Om ljudboken
Det handlar inte om att gå omkring och gapskratta hela dagarna utan om att må så bra som möjligt varje dag.
Hihihaha hohohahaa...
Skratta dig gladare och friskare: en bok med skratt, om skratt, en bok som man skrattar till! Anki Lindstöm är glädje-& skrattinspiratör och kommer här att inspirera dig till skratt i ca. 45 minuter. Alla har vi väl hört talas om att ett gott skratt förlänger livet, men visste du att det även förbättrar hälsan? Skratt ger många positiva reaktioner i kroppen - det gör dig gladare, men även piggare och friskare.
I den här ljudboken varvas fakta, vardagsberättelser, tips och skrattövningar. Lyssna som en inspiration eller hoppa direkt till skrattövningarna när du behöver hjälp med att känna glädje. För du har väl inte glömt hur härligt det känns i kroppen efter ett riktigt gapskratt från tårna och uppåt?
Utgiven av Bonnier Audio 2012.


Vad roligt att så många gillar och uppskattar min ljudbok.
Här är några röster från lyssnare.

Kommentar av Maria Albrecht  Boktipset
En snabb sammanfattning om skrattets betydelse för den fysiska och mentala hälsan. Bra och enkla skattövningar att skratta med till.

 Storytel
Mycket viktig bok. ALLA borde lyssna/läsa. Jag ska börja le mer ;-)

Storytel
Gillar upplägget, varvar teori och övningar. Tacksam över att jag investerade och lyssnade på denna. Finns alltid något att lära och ta till sig. Ser möjligheterna!!!

Storytel
Nyttig bok som med sina övningar gör så vi både fejkskrattade och skrattade äkta.. Intressant info om hur hjärnan fungerar och stimuleras! Rekommenderas.

En mycket bra bok som är varierande i fakta och skratt. Jag kommer nog lyssna på denna bok många gånger :)

Storytel
Härligt befriande

Storytel
Mycket bra bok!

Storytel
Rekommenderas varmt :) Haha kul och kort ljudbok!!

Här några röster från lyssnare i mail och på sociala medier
 
Hej Anki!
Vill bara säga att din bok är en toppeninspiration. Jag köpte den när den kom ut och jag har lyssnat på den många gånger. Nu (okotber 2015) tog jag fram den igen då jag kände att det varit tufft en period. Den är lagom lång och jag hinner lyssna på den i bilen på väg till jobbet och då känner jag mig laddad och glad när jag kommer fram. Tack även för ditt härliga smittande skratt. Ljudboken lever länge i mitt hjärta. Rekommenderar din ljudbok varmt till alla som känner att de behöver lite glädjeinspiration i höstmörkret.
Helen

Tack Anki Lindström Contingo för din CD: Skratta dig gladare och friskare av och med Anki Lindström. Din CD ger den bästa morgonkicken. Ett gott skratt förlänger livet, som ni vet. Årets Julklapp?
Sten R Andersson

Hejsan!!
Japp jag har fått din bok nu och har lyssnat på den i två omgångar. Den är härlig./ Johanna

Skrattat mig hela vägen till jobbet, tack Anki, en härligt positiv start på dagen!/Lars

Hej Anki!
Vill bara skiva och tacka för att din ljudbok Skratta ...dig gladare... har hjälpt mig ännu en gång. Ibland känns livet lite tyngre och jobbigare och det är ju så livet ser ut. Men jag blir trött på att känna mig nere och det är där din cd har hjälpt mig att åter bli inspirerad av livet och glädjen. Saker jag vet, men som jag glömmer då jag blir lite nere. Tack än en gång för att du delar med dig av din livsglädje och ditt härligt smittande skratt.
Mvh I

En god latter forlenger livet - legg merke til Anki Lindström Contingo og boken Skratta dig gladare och friskare av och med Anki Lindström

Fick ett telefonsamtal.
En kvinna i 80-årsåldern lyssnar på min skiva ganska ofta då den hjälper henne att behålla livsgnistan som hon hade tappat för ett tag sen men hittat igen.
Tack Kristina det värmer.

Vill bara önska dig en god jul och ett gott nytt år och ett stort tack, din underbara skiva fick mig på gott humör och jag kommer att skratta mig lycklig många gånger om året! Kram Anita

Pratade nyss med Anders som brukar lyssna på ljudboken när han känner att han har en tung dag och han blir lika glad varje gång. "En härlig glädjeinjektion som fungerar. Enkel att alltid ha i öronen eller i bilen".

Marie som har den i bilen och lyssnar på den om och om igen.

En av mina äldre grannar lyssnar gärna på den då och då. Hon gav den till en äldre släkting på 90 år som har allt. Den uppskattades väldigt. Det var den bästa present hon fått på länge.

Från internet!
Redan de gamla grekerna visste att skratt ger många positiva reaktioner i kroppen, och inom läkekonsten är det känt att skratt och leenden hjälper sår att läka och påskyndar tillfrisknandet. Men tyvärr visar undersökningar att vi skrattar mindre idag än vad vi gjorde förr, och vuxna skrattar inte lika mycket som barn. Den här boken vill ändra på det. Skratt är en enkel och gratis medicin för alla som vill må bättre till båda kropp och själ. För skratt är bra till mycket. Det hjälper mot depression, rädsla och sömnlöshet, såväl som mot oro, stress och irritation. Dessutom rensar vi ut slaggprodukter, masserar musklerna och fyller lungorna med friskt syre när vi skrattar. Det finns helt enkelt inga nackdelar med skratt, och hjärnan och kroppen kan faktiskt inte skilja på riktiga skratt och fejkade. Därför kan du, om det är svårt att få till ett äkta gapflabb,börja med att göra skrattövningarna i den här boken och känna hur bra det får dig att må. Snart nog skrattar du av dig själv åt alla roliga vardagsberättelser och knasiga skratt som är inflikade lite här och var. Skratta dig gladare och friskare är helt enkelt en bok om skratt, med skratt – och en bok som man skrattar till!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter