Glädje påverkar hälsan positivt?


För dig som vill boka mig för öppna föreläsningar för allmänheten eller liknande.

 (Boka för företag)

I bland glömmer vi bort glädjen för att livet känns stressigt och tungt.
Vi behöver alla glädje för att må bra i livet och vi kan faktiskt göra mer än vi tror för att få mer glädje i vardagen.
Skratt smittar och skapar gemenskap. Även leenden är bra, de smittar i minst tre led enligt forskning. Hjärnan kan inte skilja på verkliga eller fejkade skratt så man kan sätta igång en skrattattack när man vill känna lite glädje.

Det kan kännas lite konstigt att bara börja garva, men tillsammans med andra så blir det lätt äkta skratt ganska fort. Skrattet är bara en nyckel till ökad arbetsglädje, bemötande, attityder, kommunikation är också viktiga nycklar som påverkar arbetslusten och även sjuktalen.

Livet går upp och ner för oss alla och det är okej att vara arg och ledsen, men det är inte bra för hälsan att fastna i det. Skratt kan vara förebyggande, har man lätt till skratt så klarar man livets svårigheter lite lättare. Att umgås med människor som får oss att må bra är viktigt. Vi kan göra en del själva också men i bland så kommer vi inte på något om vi känner att det är tungt i livet.

Jag delar med mig av egna verktyg och erfarenheter, men även forskning kring glädje och hälsa. Jag är som de flesta och mitt liv går också upp och ner. Det finns små små knep som kan göra skillnad på en dag med lite mörka moln.

Den här föreläsningen varvar fakta, vardagsberättelser, tips och skrattövningar.

Viktigt. För att få ut så mycket av föreläsningen som möjligt med inslag av skrattgympaövningar så är det väldigt bra om deltagarna kan röra sig fritt i rummet.

Prisexempel: 1 timme 25 000 kr. Kontakt för offert.

"Det handlar inte om att gå omkring och gapskratta hela dagarna utan om att må så bra som möjligt varje dag. Glädje och skratt är friskvård för både kropp och själ. Ett skratt sätter igång en mängd positiva effekter i kroppen bland annat så bli du piggare, gladare och positivare. Men det påverkar även våra inre organ som får massage. Vi blir mindre stressade och får bättre motståndskraft så att vi håller oss friskare bland annat."

Ett skratt är mer än ett glatt ljud ur våra munnar. När vi skrattar så sker flera olika positiva effekter i våra kroppar.
* Vi blir mer avslappande
* Stressen minskar
* Vårt immunförsvar stärks
* Vi blir piggare
* Vi blir gladare
* Vi presterar bättre
* Vi blir kreativare
* Bättre inlärning
* Vårt blodtryck kan minska
* Smärta kan lindras
* Skapar gemenskap
* Sammansvetsar grupper

Dessutom så smittar ett leende   
i minst tre led.