Olika workshops

Contingo har flera olika workshops att erbjuda och det går att skräddarsy ett upplägg som passar just er verksamhet. Ni kan hyra in mig från ett par timmar till längre uppdrag. Jag jobbar med learning by doing för att det är det bästa sättet att lära sig genom att själv få uppleva, känna och öva in nya kunskaper på. När vi lyssnar så stannar 20 % av det vi har hört, men när vi själva deltar och får använda flera av våra sinnen så stannar 80 % av det vi har lärt oss kvar.

♦ Glädje och skrattföreläsning med Workshop
* Hitta din inre styrka
♦ Glädje och kroppshumor
♦ Våga tala
♦ Kreativt skivande
♦ Teaterimprovisationer
♦ Kommunikation & kroppsspråk


Det går att mixa flera av dessa workshops. Hör av dig så kan vi tillsammans hitta bitar som passar för just ert önskemål och syfte. Det kan ju vara en ny arbetsgrupp som behöver lära känna varandra efter en omorganisering eller en arbetsgrupp som har fastnat etc. Ett bra sätt för att bryta invanda mönster. Se mer om varje workshops nedan.


Våga tala inför publik
De flesta av oss upplever det som riktigt jobbigt att stå inför en grupp att tala, det är inget som vi fick lära oss naturligt i skolan. Rädslan att tala inför en publik kommer före att dö på skräcklistan.

  Jag jobbar med att du ska känna dig bekväm med dig själv när du ska tala inför en grupp. Det handlar om avslappning, improvisationer, röst och glädjen i att berätta/framföra något. Om du känner ångest varje gång du blir ”tvungen” att hålla ett föredrag eller liknande spelar det inte så stor roll att du vet hur du lägger upp själva föredraget. Här får du chansen att på ett avslappnat och roligt sätt hitta nya enkla verktyg att ta med dig i livet.


Röster från deltagare:
”Känner mig som en ny människa.” Anita 42 år

”Jag vågar vara mer spontan nu och känner mig inte stel längre.” Mats 40 år

”Det bästa jag gjort. Hur kan något vara så roligt, trots all den ångest jag haft att tala inför andra.” Lars 48 år

”Att något som varit så jobbigt kunde bli så roligt och framför allt så givande.” Karin 38 år

”Det är aldrig försent, varför har jag inte gjort detta tidigare kan man undra.” Mickael 54 år

"Det här borde fler våga prova. Först var det lite läskigt, men sen glömde jag bort det då det roliga tog över. Det har gått en tid sen jag gick kursen nu, men jag känner att den gett mig massor av verktyg och jag har vågat prova på flera nya saker som jag tidigare inte vågat. Tack Anki för den fantastiska helgkursen."
Linda 41 årKreativt skrivande
Känner du att du skulle vilja skriva men aldrig kommer igång. Känns det svårt och pretentiöst trots att du egentligen har idéer? Eller känns det som om du kört fast i sättet du skriver på, till exempel i jobbet?

I den här kursen använder vi oss av ett lekfullt förhållningssätt. Vi provar olika sätt att komma igång, och utgår från här och nu, med korta och lite längre övningar för att sätta igång islossningen. Här använder alla våra sinnen för att utveckla vårt skrivande.

Det finns inga krav på att från början tänka över ditt sätt att skriva, istället kommer du att arbeta med att undersöka och utveckla ditt skrivande under kursens gång. Det ska vara roligt och kreativt att skriva. Det finns olika metoder och verktyg för att göra ditt vardagliga skrivande mer lustfyllt.

Kommunikation och kroppsspråk
Kroppen berättar mer än orden vi använder. Det talande ordet är en mycket liten del av det vi egentligen säger. Av det vi förmedlar så tolkas det till största delen av hur vi använder vårt kroppsspråk. Vi sänder ut signaler hela tiden, även om vi är tysta. Det är inte alltid som vi vet vad vi sänder ut eller vet hur vi ska tolka andras signaler. Utan ett enda ord kan du säga allt. Om du förstår hur dina egna signaler tas emot kan du även lära dig att tyda andra bättre och bli mer lyhörd.

Här kan man inte göra fel och dessutom blir det garanterat många skratt. En blandning av lek och allvar ger förutsättningar för en kreativare tillvaro. Kursupplägget passar bra för en hel dag eller några återkommande, kanske i samband med en utbildningsdag eller så då jag kommer till er. Det är max 14 i varje grupp.

Att improvisera betyder att arbeta utan manus. Att utveckla sig med denna metod är både enkelt och roligt.
Metoden bygger på att hitta sin fantasi och kreativitet genom spontaniteten, att sluta blockera sig själv och andra, att lära sig lyssna och samspela. Tveklöshet och lyhördhet är nyckelord. Ett bra sätt för att bryta invanda mönster.
Improvisationer kan göras kring vilka situationer som helst eftersom gruppen gemensamt får bestämma improvisationens tema.


Jag utgår alltid från individerna i gruppen. Det finns inga krav på prestation. Du tränar även upp din förmåga att läsa av andras kroppsspråk, vad säger personen egentligen och hur agerar du själv i olika situationer.

 

Finns även möjlighet till andra övningar. Hör av dig om du vill veta mer så kan vi tillsammans skräddarsy ett upplägg som passar just ert behov och ert företag/organisation.


Kostnad beroende på antal timmar och deltagare. Det kostar inget att fråga.
Frågor?

Att lyfta tillsammans ger glädje. Foto: Anki Lindström Copyright