Att växa och hitta din inre styrka

Att växa tillsammans och som individ är viktigt för oss alla. Men ibland kan livet fastna, vi kan bli arbetslösa eller sjukskrivna under en längre tid.
Då har vi kanske inte möjligheten att vidareutbilda oss vilket ju de flesta med jobb har. Att gå längre än tre veckor utan jobb eller en sysselsättning där man känner att man är viktig, deltar i ett sammanhang, att man presterar något kan få vem som helst att tappa självförtroendet och självkänslan.

Vi kan alla hitta vår inre styrka, men ibland behöver vi hjälp för att få den att blomma ut. Vi har alla rätt att få känna livsglädje och att känna att vi är bra som vi är. Det finns en massa verktyg för att öka sin livslust. Jag har själv fått med mig en del på vägen både via teatern och livet.

Jag har av egen erfarenhet från min tid som skådespelare. Då jag utbildade mig fick jag med mig en mängd verktyg som jag vet fungerar för att utvecklas som människa. Jag arbetar med learning by doing för att det är det bästa sättet att få insikt, förståelse och upplevelse av det man lär sig.
När vi sitter och lyssnar så stannar 20 % kvar av det vi hört, men när vi själva deltar och får använda flera av våra sinnen så stannar 80 % kvar av det vi lärt oss.

Jag har ett program färdigt för långtidsarbetslösa och långtidssjukskrivna.
Tillsammans hittar vi den inre styrkan och glädjen.

Det finns allt från att prova på i tre timmar till 12 veckors program.

I det stora paketet ingår teaterimprovisationer för att lära sig att våga släppa loss. Och här kan ingen göra fel. Våga tala inför grupp - att bli bekväm framför en publik, avslappning, röst och andning ingår här. Sen kreativt skrivande, för att våga släppa loss pennan i kreativa övningar. Här läggs fokus på eget berättande och roliga skrivövningar, både korta och längre.

För den som vill så kan även detta delas upp de olika delarna. Jag anpassar mig efter önskemål och träffas gärna för att lägga upp en plan som kan passa just er.


För frågor

Det handlar inte om att gå omkring att gapskratta hela dagarna, utan om att försöka må så bra som möjligt varje dag.