Arbetsglädje skapar motivation
 

Varför satsa på arbetsglädje?
Visste du att ditt företag kan tjäna stort på att ta skratt och glädje på allvar? Det är inget skämt. Glädje är en viktig del i arbetsmiljön men glöms ofta bort. Organiserade och genomtänkta glädjeinjektioner kan öka försäljningen och höja produktiviteten. Personalen blir både friskare och kreativare. Forskning visar att personal som trivs pratar väl om företaget och lägger mer fokus på arbetet, vilket ger postitva ringar inifrån och ut.


Att se till att det är god stämning lönar sig på många plan. Det handlar inte om att gå omkring och gapskratta hela dagarna utan om att alla ska må så bra som möjligt varje dag. Det minskar sjukdagar och ökar arbetslusten, motivationen och välmåendet.  Det handlar även om bemötande och attityder till andra men även oss själva.

Vinster
Vi vinner mycket i kundbemötande om vi har en positiv attityd och det finns verktyg till att lätt hitta det då det av olika skäl kanske inte finns där när man behöver det. Vi påverkas av andras miner; såväl glada som sura miner smittar. Alla vet vi ju hur positivt leenden påverkar oss. Om ett företag vill öka sitt resultat så bör det ta det här med skratt och glädje på allvar.

Hälsoeffekter
Skrattets hälsoeffekter är många. Forskning visar att skratt stärker immunförsvaret och frigör endorfiner, sänker blodtrycket, förbättrar lungkapaciteten, minskar stress, gör oss kreativare, piggare, minskar smärta, gör oss mer avslappnade. Det handlar om att ha en tillåtande och trygg arbetsmiljö. Det skapar en hälsosam arbetsplats.  Sjukskrivningarna minskar och effektiviteten ökar bland annat.

En timmes föreläsning blandas fakta med lite skrattgympa som är lätt för alla att delta i och en bra introdukton för att utbilda hela personalstyrkan.

Bryta mönster
Denna föreläsning kan vara ett första steg till att börja en förändring. Det går även att välja återkommande glädje injektioner för att hålla detta vid liv så att det inte blir en rolilg engångsföretelse utan en naturlig del i hela företaget. Det finns ett utbildningspaket där hela organisationen deltar för ett hållbart arbetsklimat med arbetsglädje som en del i det dagliga arbetet. Utbildning ger medvetenhet.

Det är ingen kvickfix utan en process så det krävs övning och jag jobbar med learning by doing så vill ni få en långsiktig förändring rekommenderar jag en
introduktonsföreläsning och sen utbildning.

Varför inte utbilda medarbetarna så att de tillammans kan fortstätta att behålla och öka arbetsglädjen i den dagliga verksamheten?

Prisexempel:  Föreläsning 1 timme 25 000 kr Kontakt för offert och frågor.

Ur innehållet som jag jobbar med
Nycklar till ökad arbetsglädje
* Attityder - hur de påverkar vår omgivning, men även oss själva.
* Bemötande - hur vi är mot kunder och medarbetare.
* Kommunikation och kroppsspråk
* Öka samarbete i gruppen 
* Personlig utveckling
* Eget ledarskap
* Att skapa en vi-känsla


 Viktig information!

 För att alla ska få ut så mycket som möjligt av en glädjeföreläsning är det viktigt att deltagare kan röra sig fritt i rummet.


                                            Några röster från deltagare

"Jag hade förväntningar, men det blev bättre än så, när man skojade och garvade kvällen igenom. Bra jobbat, Anki Lindström".
Marja Konttila


Siv -  
"Åh vad det här var behövligt, det här är verkligen något vi måste ta tag i på jobbet. Det saknas verkligen vardagsglädje här, tyvärr".

Mona  banktjänsteman -
"Först var jag väldigt skeptisk till det här, men med förklaringar och forskningstudierna så så insåg jag värdet av detta och bestämde mig för att prova övningarna. Det kändes konstigt i början, men efter två eller tre övningar släppte det och jag skrattade på riktigt. Så förlösande. Helt fantastiskt skönt. Ja, det här behöver vi på mitt jobb absolut. Vi skrattar för lite helt klart. Och vad avslappnad jag blev förresten. Tack Anki".

 

Gunnar 56 år, kontorsarbetare – “
Du har fått mig att skratta för första gången på tre år och nu tror inte jag kan sluta.”

 

Lena 46 år, vårdare –
“I vår stressade och ganska tunga vardag är detta verkligen något som vi behöver. Glädjeverktygen är ett välkommet inslag.”

 

Monika 50 år, lärare –
” Åh vad härligt det här var, jag tycker att jag är en glad person, men jag skrattar alldeles för lite egentligen. Det här var verkligen tankeväckande. Och sen kan jag ju göra skattövningar med eleverna lite då och då."

 

Lotta 35 år butikssäljare –
”Vad underbart, helt fantastiskt. De här verktygen behöver jag verkligen i vardagen, det kan vara tufft med vissa kunder ibland”.


Frågor

 

 

Få dina medarbetare att blomma ut. Foto: Anki Lindström Få dina medarbetare att blomma ut. Foto: Anki Lindström

När vi lyssnar så stannar 20 % av det som sägs kvar när vi går, men när vi själva deltar och får prova på så stannar 80 % av det vi lärt oss kvar. Så därför rekommenderar jag både föreläsning och utbildningspaketet för en förändring över tid där företaget och medarbetarna själva sen kan fortsätta arbetet.

Ett skratt är mer än ett glatt ljud ur våra munnar. När vi skrattar så sker flera olika positiva effekter i våra kroppar.
* Vi blir mer avslappande
* Stressen minskar
* Vårt immunförsvar stärks
* Vi blir piggare
* Vi blir gladare
* Vi presterar bättre
* Vi blir kreativare

* Bättre inlärning
* Vårt blodtryck kan minska
* Smärta kan lindras
* Skapar gemenskap
* Sammansvetsar grupper

Dessutom så smittar ett leende   
i minst tre led.