Om Anki & Contingo

Jag är föreläsare och konsult och hjälper företag med att utbilda dom i ökad trivsel och arbetsglädje.

Jag hade frilansat som skådespelare i tio år. Jag började då känna att jag ville utvecklas och jobba med något annat. Jag funderade på vad jag var bra på. Jag frågade vänner och kollegor. De sa att de tyckte att jag var bra på att inspirera med glädje, att jag var bra på att se människor och att lyfta dom. Jag hade också fått höra att jag var bra på att massera. Vänner blev bra när jag masserade dom utan att jag visste exakt vad jag gjorde, jag gick bara på känsla. Jag gick först en helgkurs på Axelsons och fick mersmak så jag fortsatte på en friskvårdsmassageutbildning. I samma veva fick jag möjlighet att undervisa i improvisationsteater med barn och ungdomar. Jag fick även en förfrågan om jag ville leda en teatergrupp med vuxna med fokus på improvisationer för att de vill utvecklas som individer, inte bli skådespelare och sa ja. Jag såg hur deltagarna växte precis som jag själv gjort en gång. De vågade utmana sig mera på jobbet och i övriga livet.
Det här var grunden när jag startade mitt företag Contingo 2005. 

Sen har olika saker och uppdrag lett mig till där jag är idag.

Jag blev handplockad till en utbildning för att bli skratt- & glädjeinspiratör 2006 och på den vägen är det.

Som barn var jag tyst och osäker, jag vågade inte ens räcka upp handen i skolan. Men bakom den lilla flickan så har det alltid funnits en glad och positiv person. Tack vare andra vuxna; kompisars föräldrar, en lärare och min första chef som såg mig så lärde jag mig att ta större plats och få en tilltro på mig själv.
Min första chef på en matbutik när jag var 15 år gjorde stor skillnad. Hennes ledarskap har jag med mig. Hon såg alla och gav dom möjlighet att utvecklas.

När jag var 19 år, efter gymnasiet så fick jag 3 veckors praktik på Upsala stadsteater. Men blev kvar där i 5 år på grund av att min handledare såg mig och trodde på mig. Andra veckan fick jag förfrågan om att hoppa in som sufflös i en mindre produktion. Han trodde att jag skulle passa bra, han hade öga för sånt sa han. Det gick bra och jag vikarierade sen i ett par uppsättningar innan den ordinarie kom tillbaka. Jag kom med i en teatergrupp där vi själva jobbade fram manus genom att improvisera, det var en bra skola.

Jag fick nya uppgifter på teatern, cafe- & publikvärd med mera. Jag började plugga skådespeleri och flyttade till Stockholm.

När jag har pluggat så har jag alltid jobbat extra på olika ställen. Jag såg det som en möjlighet att utvecklas som skådespelare att få vara i olika miljöer och träffa olika människor. Jag har haft många jobb inom främst service. Exempel butiksbiträde inom livsmedel och detaljhandel, fotograf, skolfotograf, kört foodtruck och mycket annat.

Jag har haft chefer som lyft mig och fått mig att blomma, men jag har också haft chefer som fått mig att vissna inom både så kallade vanliga jobb som inom teatern.

Jag har utvecklat en metod som hjälper företag och organisationer; chefer och medarbetare att tillsammans öka trivseln och arbetsglädjen vilket ger stora vinster. Efter att ha genomfört programmet så kan de själva gå vidare och arbeta med det som en naturlig del I sitt dagliga arbete.

Ett av de första uppdragen jag hade var på ett företag där det var en ny chef som ringde och sa att jag måste komma dit för att de behövde hjälp. Hon sa att de var som lim I luften, de hälsade inte på varandra och stämningen var allt annat än god.
Efteråt ringde chefen och tackade, hon tyckte att hon hade fått en helt ny grupp medarbetare efter att jag varit där. Från att medarbetarna inte hade hälsat på varandra till att alla både hälsade och bidrog till en trevligare stämning med mycket skratt och energi.
Det var då jag kände att allt föll på plats och att det var helt rätt. Jag hade hittat min plats. 


Contingo betyder hända och beröra på latin

Jag har även givit ut ljudboken Skratta dig gladare och friskare som kan köpas och laddas ner direkt i mobilen där ljudböcker säljs. 

Alla bör få känna att det är roligt att gå till jobbet varje dag.
Alla behöver bli sedda och känna att de har en möjlighet att påverka, att få känna att det arbete de gör är meningsfullt.